Weleda

Lasten ihonhoito

Vastasyntyneen iho on paksuudeltaan vain noin viidennesosa aikuisen ihosta. Siksi se on herkempi ja reagoi herkemmin ulkoisiin ärsytyksiin. Vastasyntynyt kokee maailman ensisijaisesti kosketuksen kautta. Vasta ajan mittaan iho saa täyden toimintakykynsä suojaavana kerroksena.

Paras tapa suojata iho ja estää sitä rohtumasta ja ärtymästä on säilyttämällä sen luonnollinen oma suoja. Me synnymme ihon luonnollisen suojakerroksen kanssa, mutta peseminen ja muut ulkoiset tekijät vaurioittavat sitä. Silloin on hyvä tuoda iholle kosteuttavia ja pehmentäviä, luonnollista alkuperää olevia voiteita.

Pikkulapsen on vaikea säädellä ruumiinlämpöään. Siksi se tarvitsee lisälämpöä, suojaa ja huolenpitoa. Lämmittävä luonnollinen öljy tukee lapsen ihon omia toimintoja ja tuo iholle lämmittävän suojakerroksen.

Weleda Baby-sarjan hellävaraiset ihonhoitotuotteet on kehitetty yhteistyössä lääkäreiden, kätilöiden ja dermatologien kanssa. Tuotteissa on käytetty ainoastaan huolella valittuja, korkealaatuisia luonnon raaka-aineita, jotka hoitavat lapsen herkkää ihoa tehokkaasti ja hellävaraisesti. Tuotteet perustuvat ekologiseen ja biodynaamisesti viljeltyyn kehäkukkaan (Calendula), joka on tunnettu lääkekasvi.

Kaikki tuotteet ovat dermatologisesti - ei eläinkokeilla - testattuja erityisen herkälle iholle, joten niitä voidaan käyttää heti syntymästä lähtien.

Herkän ihon hellävarainen puhdistus

Sekä pienten että isojen lasten päivittäiseen kylvettämiseen ja pesuun Weledalla on hellävaraisia kylpy- ja pesutuotteita.

Calendula Shampoo & Body Wash on mieto suihkuaine ja shampoo, joka pesee lapsen ihon ja hiukset silmiä kirvelemättä ja ihoa kuivattamatta. Sen sisältämät pesuaktiiviset ainesosat on saatu sokereista ja kasviöljyistä. Hiusten pesemistä ei suositelle alle vuoden ikäisille vauvoille.

Vauva nauttii vedestä. Ympäröivän veden lämpö muistuttaa sitä äidin vatsassa vallinneesta turvallisuuden ja painottomuuden tunteesta. Calendula-kylpysarjassa veden vaikutusta tehostetaan rauhoittavilla ja tasoittavilla kasviuutteilla. Hienoin manteliöljy ja seesamiöljy auttavat ihon tasapainottumista. Voidekylpy vahvistaa ihon luonnollista suojaa. Rauhoittavan kylvyn kasviuutteiden yhdistelmä tasapainottaa ja rauhoittaa, jolloin aktiivinen päivä päättyy levollisesti.

Suojaavaa hoitoa vaippa-alueelle

Vauvan herkkä iho reagoi vaipan peitossa ja alkaa punoittaa ja ärtyä. Kosteus ja lämpö edistävät bakteerien kasvua ja ne pahentavat ihoärsytystä. Siksi vaippa-alueen iho on hyvä puhdistaa ja suojata oikein. Ihon hellävaraiseen puhdistukseen soveltuu kevyet kasviöljyt, jotka samalla pehmentävät ihoa.

Kun vauvan peppu on puhdistettu, levitä iholle sinkkivoidetta, joka sopii päivittäiseksi vaipanvaihtovoiteeksi.

Turvallinen suoja säätä ja tuulta vastaan

Lapsi tutkii maailmaa leikkimällä. Vaikka tuuli ja ulkoilma tekevät lapselle hyvää, on tärkeää suojata lapsen iho kylmältä ja rohtumiselta. Ulkoiluvoide suojaa ihon ja pitää sen tasapainossa, joistavana ja pehmeänä.

Lapsen iho ei tuota omaa suojaavaa pigmenttiä, melaniinia, joten se on hyvä pitää poissa suorasta auringonpaisteesta ensimmäisen vuoden ajan, suojata iho vaatteilla ja pysytellä varjossa. 


Tärkeimmät ainesosat Weledan lastenhoitotuotteissa

Kehäkukka: Hoitava, ihoärsytyksiä ja tulehduksia lieventävä vaikutus.

Manteliöljy: Kevyt ja erityisen mieto kasviöljy. Sisältää runsaasti erilaisia tyydyttymättömiä , ihoa hoitavia rasvahappoja. Pehmentää kuivaa ihoa.

Seesamiöljy: Mieto kasviöljy, joka sisältää runsaasti ihoa suojaavia antioksidantteja. Luonnollinen aurinkosuojakerroin 4. Pehmentää kuivaa ihoa.

Kamomilla: Rauhoittaa ihoa ja on tunnettu tulehduksia ennaltaehkäisevistä ominaisuuksistaan.

Lanoliini (villarasva): Suojaa ihoa haittaamatta sen luonnollistahengittävyyttä ja on erityisen hellävarainen, koska on rakenteeltaan hyvin samankaltaista kuin ihmisen oma tali.

Mehiläisvaha: Hellävarainen luonnonaine, jolla on suojaava vaikutus ilman, että se estää ihon omia toimintoja.

Sinkkioksidi: Luonnollinen mineraali (ei sisällä raskasmetalleja), joka sitoo kosteutta luonnollisella tavalla ja jolla on tulehduksia ennaltaehkäisevä vaikutus.

Savi: Luonnonmukainen sakeuttamisaine ja rakenteenantaja, joka sitoo kosteutta.

Rasvahappoglyseridi: Luonnollinen emulgointiaine (kasviöljystä ja kasviglyseriinistä), joka sitoo kosteutta ja rasvaa samalla kosteuttaen ihoa.

Ksantaani: Luonnollinen sokerista valmistettu geelimäinen aine, joka toimii tukiaineena, emulsion stabiloijana sekä rakenteenantajana.