Weleda

”Arjen muotoilija – Rudolf Steiner” – näyttely Espoon modernin taiteen museo EMMA:ssa 26.2.-11.5.2014

Vitra Design Museumin tuottama näyttely on ensimmäinen kokonaisvaltainen esitys Rudolf Steinerin (1861–1925) ajattelusta ja tuotannosta sekä hänen monitahoisesta kulttuurisesta perinnöstään. Näyttelyssä nähdään liki 400 esinettä taideteoksista huonekaluihin ja pienoismalleihin. Kyseessä on maailman johtaviin designmuseoihin lukeutuvan Vitran ensimmäinen näyttely Suomessa.

Arjen muotoilija – Rudolf Steiner valottaa antroposofisen ajattelun ohella Steinerin aikaansaannoksia niin kuvataiteen, arkkitehtuurin, muotoilun kuin näyttämötaiteiden alalla. Näyttely esittelee myös Steinerilta vaikutteita saanutta aikalaistaidetta sekä Steinerin ajatuksista edelleenkin inspiroituvaa nykydesignia.

Steinerin vahva vaikutus ja hänen ajattelunsa ajankohtaisuus tulevat esille näyttelyn eri elämänaloja käsittelevissä osioissa, esimerkkeinä yhteiskunnalliseen ja sosiaaliseen hyvinvointiin sekä ekologiaan liittyvät kysymykset. Näitä ajankohtaisia teemoja on käsitelty myös Venetsian Biennalen päänäyttelyssä, jossa Steinerin liitutaulupiirroksia oli juuri esillä.

Weleda osallistuu näyttelyn aikana järjestettäviin työpajoihin, tuoden esille Rudolf Steinerin perustaman, yli 90 vuotiaan brändin ajankohtaisuutta ekologisena ja luonnollisena valintana vuonna 2014. Työpajojen aikataluista ilmoitetaan uutisissamme helmikuun alussa.

 

Espoon modernin taiteen museo EMMA:ssa 26.2.-11.5.2014

Espoon modernin taiteen museo EMMA:ssa 26.2.-11.5.2014

 

This entry was posted in Okategoriserade. Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *