Käytämme evästeitä parhaan käyttäjäkokemuksen takaamiseksi. Käyttämällä verkkosivujamme hyväksyt evästekäytäntömme mukaiset evästeet.

 


Maahantuoja: Aduki Oy

Sorvaajankatu 13
00880 Helsinki
Finland


Puszta, Unkari

Auringonkukkaöljy

Luomuauringonkukansiementen öljy on monipuolisesti ravitsevaa

Auringonkukka on peräisin Pohjois- ja Keski-Amerikasta, missä alkuperäisväestö käytti sen rasvapitoisia siemeniä ravintona. Siemeniä toivat Eurooppaan ensimmäisinä espanjalaiset merimiehet 1500-luvulla, ja siitä lähtien auringonkukka on ollut tuttu näky maatiloilla ja puutarhoissa ympäri Euroopan. 

Seuraa aurinkoa

Kukan tieteellinen nimi Helianthus annuus tulee kreikan sanoista helios, aurinko, ja anthos, kukka. Aurinkoisina päivinä kukan ystävälliset, avoimet kasvot seuraavat auringon kulkua taivaalla ja palaavat alkuperäiseen asentoonsa päivän päätteeksi. Kukkiessaan se myös näyttää auringolta. Auringonkukka on kuin lapsen yksinkertainen piirros hehkuvankeltaisesta kiekosta, jota ympäröivät loistavat terälehdet. Täten ei ole yllättävää, että sana ’aurinko’ löytyy kukan nimestä monessa kielessä. Sen saksalainen nimi on Sonnenblume, ranskalainen tournesol ja täällä Unkarissa napraforgó, ’se, joka kääntyy kohti aurinkoa’.

Auringonkukka tarvitsee humus- ja ravinnepitoisen maaperän, riittävästi vettä, pölyttäviä hyönteisiä ja tietenkin paljon auringon lämpöä. Nämä olosuhteet löytyvät pustan sydämestä, missä kumppaniyrityksemme kasvattaa myös spelttiä, vehnää ja kauraa. Loppukesästä auringonkukan lehdet kuihtuvat ja kukintojen vihreät alaosat kellastuvat. Silloin siemenet ovat kypsiä. Ne voidaan kerätä samalla leikkuupuimurilla, jota käytetään viljanpuintiin, mikä on viljelijöiden kannalta tehokasta kalustonkäyttöä. Auringonkukansiemenet ovat erittäin öljypitoisia, sillä 20 kilosta voidaan puristaa noin seitsemän kiloa auringonkukkaöljyä. Weleda hankkiikin näiltä unkarilaisilta yhteistyökumppaneiltaan runsain määrin ensiluokkaista sertifioitua luomuauringonkukkaöljyä.

 

Hyvä kosmetiikassa

Weledan tuotteet sisältävät vain luonnonmukaista auringonkukkaöljyä sellaisilta viljelyksiltä, joiden sato on öljyhappopitoisempaa kuin perinteisissä auringonkukissa. Tämä auringonkukkaöljy on tasalaatuisempaa ja säilyvämpää, ja se on erinomaisesti yhdistettävissä muihin kosmeettisiin öljyihin. Auringonkukkaöljy tunnetaan sen puhtaista, ravintorikkaista ominaisuuksista ja sitä käytetään monissa Weledan luonnonkosmetiikkatuotteissa, kuten ainutlaatuisesti ihoa ravitsevassa granaattiomenatuotesarjassamme.

 

Ainesosa

Auringonkukansiemenöljy

Helianthus Annuus Seed Oil

Vaaleankeltainen auringonkukkaöljy on kevyt kasviöljy. Se sopii täydellisesti hierontaan ja on ihanteellinen normaalille ja sekaiholle. Sisältämiensä tyydyttämättömien rasvahappojen, kuten linoli- ja öljyhapon, runsaan määrän vuoksi se on ominaisuuksiltaan erittäin hoitava iholle ja soveltuu pohjaksi monenlaisiin hoitaviin koostumuksiin.