Weleda

Ympäristösertifioinnit

Weleda asettaa erittäin korkeat vaatimukset tuotteissa käytetyille raaka-aineille. Kiitos omien ekologisten ja biodynaamisten viljelmien, kuten myös pitkäaikaisten sopimusten viljelijöiden kanssa ympäri maailmaa, on Weledan mahdollista pitää tuotantoketju kokonaan kontrollissaan. Näin asiakkaat voivat olla varmoja että Weledan tuotteet ovat aina korkeimpaa mahdollista laatua niin sisällöltään kuin toimivuudeltaan. 

Nykyään markkinoilla on lukematon määrä ihonhoitotuotteita jotka enemmän tai vähemmän profiloituvat luonnollisiksi. Kuluttajan ei ole helppoa tietää mitkä tuotteet todella ovat täysin luonnollisia. Jotta kuluttajan olisi mahdollisiman helppo löytää luonnollisia, ekologisia tuotteita on meistä todella tärkeää, että tuotteet ovat sertifioituja. Sertifioinnilla on helppo nähdä mitkä vaatimukset on asetettu, ja että tuotteet  täyttävät nämä kriteerit.

Koska toistaiseksi ei ole olemassa yhtenäistä lainsäädäntöä luonnonkosmetiikalle, Weledan on valinnut tuotteilleen NaTrue-sertifioinnin. NaTrue on voittoa tavoittelematon sertifiointi ja sillä on tiukimmat kriteerit luonnolliselle ihonhoidolle. Kyse on täysin läpinäkyvästä sertifioinnista, jolla on selkeät säännöt siitä, mitkä ainesosat hyväksytään ja mitkä ei, kuten myös mitkä prosessit ja uuttamismenetelmät ovat hyväksyttyjä. Sertifiointiprosessi alkoi vuonna 2009, joten nykyään kaikki Weledan tuotteet kantavat uutta NaTrue-logoa.

Lisätietoja:

www.natrue.org »

Weleda Naturals Demeter certifikat »

Bio-certifikat för elixirer och amningste Weleda AG »

Eri sertifiointitasot

NaTrue-sertifionti on kolmiportainen. Joka portaalle on määritelty erityyppisten ainesosien enimmäis- ja vähimmäismäärät. Ainesosat on luokiteltu: luonnon raaka-aineet, lähes lluonnolliset raaka-aineet ja luonnonaineille identtiset raaka-aineet.

1. Porras: Luonnonkosmetiikkaa

Tuotteet täyttävät peruskriteerit. Esim öljyjen ja vedettömien tuotteiden tulee sisältäämin. 90 % luonnon raaka-aineita.

2. Porras: Luonnonkosmetiikkaa luomulaatuisilla ainesosilla

Tuotteet täyttävät luonnonkosmetiikan peruskriteerit. Enemmän luonnon ainesosia ja vähemmän lähes luonnollisia ainesosia. Vähintään 70 % luonnon ainesosista on tultava luomuviljelmiltä tai sertifioiduilta keräilyalueilta.

3. Porras: Luomukosmetiikkaa

Tuotteet täyttävät sekä ensimmäisen että toisen portaan kriteerit. Vähintään 95 % luonnon ainesosista tulee olla peräisin luomuviljelmiltä tai sertifioiduilta keräilyalueilta.