Weleda

Weledan nimi

Weledan nimen valitsi yksi perustajista, Rudolf Steiner, kunnianosoituksena ikivanhalle kelttiläisnaisten perinteelle auttaa ja parantaa sairaita luonnon lääkekasveilla. Näitä hyvin viisaita naisia kutsuttiin Weledoiksi ja heillä oli iso ryhmä seuraajia, joita he opettivat ymmärtämään luontoa. Näiden ihmisten jälkiä löytyy nykypäivänä Irlannista, Saksasta ja Ranskasta.

Roomalaisen historioitsijan Tacitusen mukaan viimeinen Weleda-nimeä kantava henkilö oli lääkitsijänainen ja profeetta, joka eli Saksassa ensimmäisellä vuosisadalla j.Kr. Ihmiset pyhiinvaelsivat läheltä ja kaukaa saadakseen häneltä hoitoa ja neuvoja. Hän oli suuressa merkityksessä roomalaisen invaasion vastarinnassa ja tuli pikkuhiljaa roomalaisten vangitsemaksi. Pidätystä jatkettiin rauhan solmimisen jälkeen, koska roomalaiset pelkäsivät hänen vaikutusvaltaansa saksalaisiin. Hän kuoli vangittuna Roomassa vuonna 80 j.Kr.

Weledasta tuli tämän jälkeen arvo- ja kutsumanimi vahvalle ja vaikutusvaltaiselle johtajalle. Tämän alkuperän mukaisesti Weledan kunnianhimona on parantaa ja hoitaa muita, ja levittää arvojaan ympäri mailmaa korkealaatuisten tuotteiden kautta.

Weledan logo

Antaa, ottaa vastaan, parantaa, vilpittömyys, rehellisyys

Weledan logon suunnitteli Rudolf Steiner vuonna 1921 ja sen tuli symbolisoida halua antaa ja ottaa vastaan, parantaa, olla vilpitön ja rehellinen. Itse logo heijastaa sitä aitoa laatua ja rehellisyyttä, joista tuli Weledan tunnusmerkkejä. Se kuvastaa myös niitä terapeuttisia impulsseja jotka ovat Weledan tuotteiden ja niiden puhtauden takana, jotka polveutuvat syvästä antroposofian ymmärryksestä. Yksinkertaistettuna logo symboloi yrityksen sosiaalista tietoisuutta, vastuuntuntoa sekä luonnon ja ihmisen arvostusta.

Logo koostuu kolmesta osasta:

Sauva keskellä

Pystysuora sauva keskellä logoa on Merkuriuksen inspiroima. Se edustaa totuutta ja luotettavuuta ja symboloi taivaan ja maan yhteyttä.

Spiraali

Sauvaa kiertävä spiraali edustaa käärmettä, parantamisen yhtä symbolia. 

Ulkoinen osa


Kaksi integroitua elementtiä ovat Rudolf Steinerin kehittämiä, ilman yhteyttä antiikin aikaan tai mytologioihin. Nämä osat symboloivat suojaa ja sosiaalista kanssakäymistä, taitoa antaa ja ottaa vastaan, luoda ja käyttää. Se edustaa myös lääkärin ja potilaan läheistä suhdetta.