Iiris

Pitää yllä ihon liiallisen kuivumisen ihon kosteuden välistä tasapainoa

Iiriksellä on pitkä historia ihailtuna koristekasvina, mutta myös sen ominaisuudet lääkekasvina ovat olleet tiedossa jo antiikin ajoista lähtien. Iiris sai osakseen jopa kuninkaallisen kunnianosoituksen – se koristaa kuuluisaa ranskalaista kuninkaallista vaakunaa. Meidät iiris on vakuuttanut useiden vuosien ajan ainutlaatuisella ominaisuudellaan: sen vahva juurakko pystyy säilyttämään kosteutta niin hyvin, että iiriskasvit pysyvät tasapainossa jopa erittäin kosteiden tai kuivien kausien ajan.

 

Iiris ylläpitää kosteustasapainoa hellävaraisesti tuottamalla, keräämällä, säilyttämällä ja varastoimalla kosteutta jatkuvasti käyttäen hyväksi vettä pidättävää kasvilimaa ja juurakossa olevia imukykyisiä aineita, kuten sokeria ja tärkkelystä. Samanaikaisesti lehtien ja varren rakenne on sellainen, että iiris selviää hyvin ajoista, jolloin se saa liikaa vettä, yksinkertaisen, karun, virtaviivaisen ja pystyn muotonsa sekä kukkiensa ainutlaatuisen rakenteellisen mallin ansiosta.

Erityisen sopiva nuorelle iholle

Iiris on siis ihanteellinen malli iholle, kun on kyse kosteuden sääntelystä, ja näiden ominaisuuksien ansiosta iiris sopii hyvin myös nuorten aikuisten iholle. Jos normaali, terve, nuori iho on silkkisen pehmeää, kiinteää, ruusuista, ei liian rasvaista tai kuivaa, tämä johtuu täydellisestä tasapainosta optimaalisen kosteuden ja virheettömän ulkonäön välillä. Mutta elämämme on täynnä muutoksia kahdennenkymmenennen ikävuoden paikkeilla. Nuoret aikuiset seisovat omilla jaloillaan, testaavat elämän erilaisia puolia ja keräävät uusia kokemuksia. Elämässä tapahtuvat muutoksen näkyvät usein iholla varsinkin intensiivisten kokeilujen ikävuosina 21−28. Tässä elämänvaiheessa iho altistuu usein äärimmäisille tilanteille ja tuloksena saattaa olla herkkä ja kuiva, epäpuhdas ja tulehduksiin taipuvainen iho.

Tasapainotaituri

Tästä löydämme yhtäläisyyksiä iirikseen: ihmisillä on ylivoimainen kyky tasapainottaa uusiutumisen ja rappeutumisen toimintoja jokaisessa elimessä. Kosteutta kehittävien ja säätelevien ominaisuuksiensa ansiosta iiris on todellinen mestari tasapainottamaan äärimmäisyyksiä. Iiriksen kauneus, säteily ja pitkäikäisyys riippuvat sen erikoislaatuisesta kyvystä tasapainotella, lisäämällä tai pidättämällä kosteutta tarpeen mukaan. Yhdistettynä jojoboaöljyyn ja rauhoittavaan taikapähkinään se säätelee ihoa terveesti, joten kosteus tasapainottuu ja nuori iho saa takaisin luonnollisen kauniin ulkonäkönsä.

Iris Hydrating Night Cream

Luonnollinen yövoide pintakuivalle iholle

Iris Hydrating Day Cream

Luonnollinen päivävoide kuivalle iholle