Kaura

Ravitsee ja vahvistaa tehden hiuksista pehmeät ja kiiltävät

Ikiaikaisen tiedon mukaan kaura tunnetaan voimaa antavana viljana. Pohjoisesta kotoisin oleva kaura tuodaan pellolta sadonkorjuuaikaan viljoista viimeisenä. Näin se on ehtinyt hyödyntää ja varastoida mahdollisimman pitkään auringonvaloa, ilmaa ja lämpöä.

Vesielementti on erittäin tärkeä kauran elinvoimalle. Vahvan juuriston ja pitkän kasvuajan ansiosta kaura imee maasta runsaasti vettä ja ottaa sen mukana kasvaessaan vastaan arvokasta piihappoa nestemäisessä muodossa. Verrattuna muihin viljalajeihin kauralla on ainutlaatuisen vahva kyky imeä itseensä ja yhdistää kahta äärimmäisyyttä (lämpöä ja vettä). Tämä on perusedellytys kaikkien eliöiden ravitsemus- ja aineenvaihduntaprosesseille, ja kaura suoriutuu siitä erinomaisesti. 

Veden virtaus koko kasvin läpi on intensiivisempää kuin esimerkiksi vehnässä tai hirssissä, ja tämä tekee kaurasta erityislaatuisen. Suuria määriä mineraalipohjaista piihappoa, fosforia ja rautaa kulkeutuu kypsyvien tähkien tunnusomaisiin röyhyihin.

Kauraa kuiville ja vaurioituneille hiuksille

Kaurauutteen luonnollisia ainesosia voidaan käyttää hiusten ja hiuspohjan normaalin rakenteen palauttamiseen. Kaura rakentaa ja elvyttää ja auttaa näin hiuksia niiden alkuperäisessä tehtävässä, ihmisen suojaamisessa, lämmittämisessä ja peittämisessä. Jos hiukset ovat kuivat ja vaurioituneet, kauran aktiiviset ainesosat vähentävät hiusten katkeilua ja latvojen haaroittumista silottamalla hiusten pintaa. Kun hiusten pinta on sileä ja vaurioitumaton, se heijastaa valoa parhaiten. Hiuksista tulee luonnollisen kiiltävät ja pehmeät.