Kehäkukka

Puutarhan suosikki, jolla on erinomaisia parantavia, rauhoittavia ja palauttavia ominaisuuksia
 

Calendula-kasvi eli kehäkukka on tärkeä lääkekasvi- ja koristekasvipuutarhoissa, ja se on suosittu puutarhakukka. Tuskin mikään muu kasvi on yhtä monipuolinen ja tehokas, siksi olemme viljelleet sitä sen parantavien ominaisuuksien ansiosta lääkekasvipuutarhoissamme jo yli 80 vuoden ajan.

 

Kehäkukka oli suosittu muutenkin kuin vain lääkinnällisenä kasvina. Hehkuvat, aurinkoiset ja voimakkaat kukat olivat myös yleisiä koristekasveja kreikkalaisten ja roomalaisten, intialaisten ja arabien keskuudessa. Kehäkukan kultaista väriä on käytetty pitkään kankaissa, ruuissa ja kosmetiikassa, ja Euroopassa, minne se tuotiin myöhäiskeskiajalla, se vakiinnutti nopeasti asemansa tervetulleena lisänä ruokiin ja lääkinnällisenä kasvina.

Kerää auringon energiaa

 

Kehäkukan elinvoimaisen kasvuston rehevien, runsaasti kosteutta sisältävien lehtien ja varsien sisältämä lämmittävä, tuoksuva hartsi yhdistää veden ja tulen elementit . Kehäkukan valoisat, keltaiset, oranssit ja punaiset kukat ovat todellisia auringon houkuttimia, ne imevät itseensä suuria määriä valoa ja lämpöä. Kehäkukan aktiiviset yhdisteet torjuvat tulehdusta ja tukevat uuden kudoksen muodostumista, samalla kun sen karotenoidit, flavonoidit ja eteeriset öljyt vahvistavat ihoa ulkoisia vaikutuksia vastaan. Kehäkukkaa arvostetaan siksi erityisesti sen elinvoimaisten, palauttavien ominaisuuksiensa ansiosta, joilla on suojaava ja puolustava vaikutus terveen ihon rakenteisiin. Samoin se rauhoittaa ja virkistää epätasapainossa olevaa ihoa – oli iho sitten kuiva, tulehtunut tai stressaantunut.

Vahvistaa ihon terveyttä

Rauhoittavien ja virkistävien ominaisuuksiensa johdosta kehäkukka sopii erinomaisesti vastasyntyneiden ja pikkulasten herkälle iholle. Etenkin vauvojen ja pienten lasten iho muodostaa lämmittävän ja suojaavan kerroksen rasvavarastoillaan varmistaakseen sisäelinten terveen toiminnan. Mutta nuori iho ei pysty itse sopeutumaan lämpötilan äkillisiin muutoksiin. Vauvan iho tarvitsee lisätueksi rakkaudellista huolenpitoa, vaatteita ja lämmittäviä hoitoja. Tällöin kehäkukan rauhoittavat uutteet ryhtyvät toimeen ja auttavat kehittämään vastustuskykyä ja nuoren ihon suojaavaa roolia.

Kehäkukan vahvoilla palauttavilla ja suojaavilla ominaisuuksilla on tärkeä rooli monissa tuotteissamme. Löydät tämän säteilevän kasvin tinktuuroita ja öljyuutteita noin 30 lääke- ja kosmetiikkatuotteestamme, ja koska kehäkukka on korvaamaton lasten ihon kehitykselle, se on ollut lähdekasvimme yli 50 vuoden ajan vauvojen ja lasten tuotteissa.

 

Calendula Nappy Change Cream

Vähentää pepun punoitusta jo vastasyntyneestä alkaen

Calendula Cream Bath

Luonnollinen vauvan kylpyaine, joka pehmentää ihoa.

Calendula Shampoo & Body Wash

Hellävarainen iholle, hellävarainen silmille