Laventeli

Rentouttava ihme, jotka rauhoittaa kehoa ja sielua
 

Syvänsinisiä peltoja niin kauas kuin silmä kantaa. Lämmin tuuli osuu kukkiin ja levittää laventelin intensiivistä tuoksua hiljaisen maiseman halki. Tyypillistä lomatunnelmaa Ranskan Provencessa? Ei välttämättä, koska laventeli kasvaa erittäin hyvin myös Moldovan mustassa maassa. Työskentelemme yhdessä 200 moldovalaisen pienviljelijän kanssa, ja heidän sadostaan on peräisin laventelin eteerinen öljy, joka antaa rauhoittavan tuoksunsa monille tuotteistamme.

Aromaterapian klassikko

Hopealehtistä pensasta on arvostettu jo antiikin ajoista alkaen rentouttavana ja rauhoittavana lisänä kylvyssä ja peseytyessä. Nimi laventeli tulee todennäköisesti latinan verbistä lavare, mikä tarkoittaa ’pestä’. Se on lähde monille tarinoille ja myyteille, joista osalla on totuuspohjaa, vaikka emme usein voikaan todistaa sitä nykypäivänä. Esimerkiksi Egyptin faarao Tutankhamonin haudasta löydettiin säiliöitä, jotka oli täytetty vielä 3000 vuoden jälkeenkin laventelilta tuoksuvalla voiteella. Muinaiset egyptiläiset saattoivat käyttää laventelia palsamoidessaan muumioitansa.

Rentouttaa koko kehoa

Aromaterapiassa laventelin tuoksu on jo todellinen klassikko. Sen sinivioletti väri kiehtoo silmää ja sen eteerinen öljy rauhoittaa keskushermostoa. Laventeli rentouttaa itse asiassa koko kehoa. Laventeliöljyn ainesosat rauhoittavat, lievittävät unettomuutta, kramppeja ja jopa verenkierto-ongelmia ja ruuansulatushäiriöitä. Tämän muinaisen lääkekasvin säätelevä vaikutus tuo keholle ja mielelle tasapainoa hektisen päivän jälkeen. Ihmiset, joiden on vaikeaa rauhoittua iltaisin, voivat käyttää laventelia kylvyssä tai suihkussa tai käyttää hieronnassa Lavender Relaxing Body Oil -vartaloöljyä rentoutuakseen ja saadakseen hyvän yöunen.

Lavender Relaxing Body Oil

Laventelia sisältävä, rentouttava vartaloöljy

Lavender Relaxing Bath Milk

Laventelia sisältävä kylpymaito rauhoittavaan kylpyyn