Rohtosalkoruusu

Terveen ihon muodostumisen suojaaja ja tukija

Rauhoittaa ja tyynnyttää aisteja ja ihoa

Rohtosalkoruusun hyödylliset ominaisuudet käyvät ilmi sen kasvitieteellisestä nimestä. Althaea tulee kreikan kielestä ja tarkoittaa ’parantavaa’. Rohtosalkoruusua käytettiin lääkekasvina muinaisina aikoina Kiinassa, Syyriassa, Egyptissä ja Kreikassa, ja se tuli Keski-Eurooppaan todennäköisesti vasta keskiajalla maanviljelyn alkaessa vakiintua. Nykyään sitä viljellään suolapitoisessa maaperässä rannikkoalueilla.

Ensisilmäyksellä rohtosalkoruusu vaikuttaa melko herkältä kasvilta, mutta se kestää hyvin kuivuutta ja kuumuutta. Juurien ja kukkien geelimäiset aineet suojaavat kasvia kuivumiselta ja juurien limaa muistuttavien ainesosien suuri pitoisuus tekee rohtosalkoruususta rauhoittavan, tyynnyttävän, pehmentävän, suojaavan ja kosteuttavan. Sen lähes valkoisilla, kalpean vaaleanpunaisilla kukilla ja herkällä tuoksulla on erittäin rauhoittava ja tyynnyttävä vaikutus aisteihin, täysin päinvastainen kuin monilla kirkasvärisillä ja voimakastuoksuisilla kukilla.

Herkkä kuin vauvan iho

Ensisilmäyksellä rohtosalkoruusu vaikuttaa melko herkältä kasvilta, mutta se kestää hyvin vedenpuutetta ja kuumuutta. Juurien ja kukkien geelimäiset aineet suojaavat kasvia kuivumiselta ja juurien limaa muistuttavien ainesosien korkea pitoisuus tekee rohtosalkoruususta rauhoittavan, tyynnyttävän, pehmentävän, suojaavan ja kosteuttavan. Sen lähes valkoisilla, kalpean vaaleanpunaisilla kukilla ja herkällä tuoksulla on erittäin rauhoittava ja tyynnyttävä vaikutus aisteihin, täysin päinvastainen vaikutus kuin monilla muilla kirkasvärisillä ja voimakastuoksuisilla kukilla.

Lempeää suojaa herkälle iholle

Juuri näistä syistä rohtosalkoruusutuotteet ovat ihanteellisia vauvan ihonhoitoon. Vauvan herkkä ja nuori iho joutuu kehittymään ja mukautumaan paljon elämän ensimmäisten vuosien aikana. Se tarvitsee pehmeän suojaavan ja lämmittävän kerroksen, ilman tarpeettomia, ihon tasapainoa häiritseviä tuoksuaineita. Rohtosalkoruusu sitoo kosteutta vauvojen herkälle iholle ja stimuloi ihoa suojautumaan ympäristön haitallisilta vaikutuksilta.

 

Yhdessä rauhoittavan ja hoitavan orvokin kanssa rohtosalkoruusu osoittaa suojaavan vaikutuksensa erityisen hyvin. Lisäksi kookos- ja seesamiöljy ravitsevat ihoa intensiivisesti. Ärsyttämättömät ainesosat soveltuvat erittäin hyvin jopa ihottuma-alttiille ja erittäin herkälle vauvan iholle. 

White Mallow Nappy Change Cream

Luonnollinen vaippavoide, joka ehkäisee ärsytystä

White Mallow Face Cream

Rauhoittava ihovoide vauvan iholle

White Mallow Body Lotion

Vauvan vartaloemulsio vauvan herkälle iholle

All images (c) Angelika Salomon