Rosmariini

Verenkierron tehostaja ja mielialan kohottaja

Rosmariini on sitkeä kasvi, jolla on runollinen nimi. Rosmarinus tulee latinasta ja tarkoittaa ’meren kaste’. Muinaisina aikoina rosmariini omistettiin jumalille, etenkin kreikkalaiselle rakkauden jumalattarelle, Afroditelle, ja tästä syystä sitä pidettiin myös rakkauden symbolina. Kasvi on kotoisin Portugalista Joonian saarille ulottuvalta Välimeren rannikkoalueilta. Ikivihreä ja matalakasvuinen kasvi viihtyy kuumilla, kuivilla kasvupaikoilla, mutta se kestää tarvittaessa myös äärimmäistä kylmyyttä. Edes −20 asteen lämpötila ei näytä vahingoittavan sitä.

Mainio rosmariiniöljy

Vaikka muinaiset kreikkalaiset arvostivat sitä rakkauden symbolina ja kulttikasvina, he eivät ilmeisesti tietäneet paljoakaan rosmariinin parantavista ominaisuuksista, koska heidän kirjoituksistaan ei ole löytynyt mitään todisteita kasvin hyötykäytöstä. Rosmariini eteerisen öljyn monet hyvät ominaisuudet havaittiin vasta keskiajalla. Rosmariini lämmittää voimakkaasti, tukee ruuansulatusta ja stimuloi verenkiertoa ja hermoja. Se voi myös lievittää reumaa ja migreeniä, ja rosmariiniöljy on myös antiseptista. Kylpyveteen lisättynä se on osoittautunut hyväksi avuksi tulehtuneiden tai hitaasti paranevien haavojen hoidossa, ja myös voiteena se on helposti imeytyvää ja tehokasta.

Käytämme rosmariiniuutteita hoitotuotteissamme ja lääkkeissämme stimuloimaan lämpötasapainoa ja verenkiertoa. Intensiivinen tuoksu piristää mieltä ja vähentää väsymystä. Sitä voidaan käyttää sisäisesti, esimerkiksi teenä, mutta myös ulkoisesti öljynä tai infuusiona.

Rosemary Bath Milk

Herättelee ja virkistä aistejasi samalla kun peseydyt