Vehnä

Rakentava ja tasapainottava hiuspohjan hoitaja

Pystyine varsineen ja tyypillisine tiiviine tähkineen vehnää pidetään usein viljan esikuvana. Sitä sanotaan myöskin yhdeksi tärkeimmistä viljakasveista. Se seisoo itsevarmana kosmoksen ja maan välissä, havainnollistaen tärkeiden elementtien – maa, vesi, ilma ja tuli – tasapainoista vuorovaikutusta. Tämän tuloksena on erityisen runsas eri aineiden ja piihapon koostuma.

Ihmiskunnan vanhimpia viljelykasveja

Vehnä on yksi ihmisen historian vanhimmista viljellyistä kasveista ja vain maissia viljellään laajemmin. Getreide, saksan kielen viljaa tarkoittava sana, kirjoitettiin muinaisyläsaksaksi gitregidi, mikä tarkoitti ’omistamista’, ‘’tuottoa’ tai ‘’sitä, mitä kannetaan’. Se sisältää erityisen runsaasti vehnänalkioöljyä, linoli- ja linoleenihappoa ja E-vitamiinia, joka toimii antioksidanttina. 

Täsmähoitoa hiusten rakenteelle

Koska kaikki vehnän ainesosat ovat sopusoinnussa, vehnänalkioöljyllä on tärkeä hiuspohjan verenkiertoa parantava vaikutus, ja se parantaa kiinteyttä ja elastisuutta. Samanaikaisesti ravitsevat rakennusaineet (E-vitamiini ja lesitiini) ovat hyvin hyödyllisiä hiusten rakenteelle. Vehnänalkioöljyn monityydyttymättömät rasvahapot voivat myös edistää hiusjuuren solujen kehittymistä ja ehkäistä hiustenlähtöä luonnollisesti. Vehnänalkioöljy tasapainottaa hiuspohjan anabolisia ja katabolisia prosesseja: Hilseileminen vähentyy ja hiuspohja tervehtyy, mikä on hiusten kauneuden perusedellytys.

 

Valitsimme vehnän näiden hyvien ominaisuuksiensa ansiosta ihanteelliseksi raaka-ainekasviksi tuomaan rakennetta ja tasapainoa. Jos hiuspohja ei ole voi hyvin, vehnä korjaa tilanteen nopeasti. Selkeä sääntö: terve hiuspohja = kauniit hiukset.