Hankinta

Raaka-aineemme tulevat luonnosta ja niiden alkuperät ovat erilaisia. Suuri osa, yli 200 lajia, tulee omista lääkekasvipuutarhoistamme. Omien viljelyksiemme ja luonnonvaraisen keruun lisäksi saamme paljon raaka-aineita toimittajilta, joiden kanssa meillä on pitkäaikainen kumppanuussuhde. Valtava valikoima tärkeitä ainesosia hankitaan suurilta ja pieniltä maatiloilta, osuuskunnista, viljelyprojekteista ja maailmanmarkkinoilta.

Pitkäaikaista laadukasta yhteistyötä kaikilla tasoilla

Reilut hinnat ja pitkäaikaiset sopimukset varmistavat erinomaisen yhteistyön Weledan ja kaikkien kumppaniemme välillä. Sosiaaliset laatustandardimme, jotka tunnetaan yleisemmin reiluna kauppana, koskevat koko arvoketjua ja kattavat myös toimittajamme. Työskentelemme ainoastaan toimittajien kanssa, jotka huolehtivat sosiaalisista standardeista ja työntekijöidensä työskentelyoloista. Lisäksi pitkäaikaisten projektikumppaniemme on tarjottava työntekijöille asianmukainen palkka sekä tuettava naisia perhe- ja työelämän yhteensovittamisessa. Nämä kumppanuudet sisältyvät usein maailmanlaajuiseen yhteistyöhön valtiollisten kehitysjärjestöjen, yliopistojen tai maailmanlaajuisten ympäristönsuojeluryhmien kanssa.

Union for Ethical Biotrade

Lokakuusta 2011 lähtien Weleda on ollut Union for Ethical Biotrade -yhdistyksen (UEBT) täysivaltainen jäsen. Vuonna 2007 perustettu Pariisissa toimiva voittoa tavoittelematon organisaatio esittelee maailmanlaajuisesti tunnustetut periaatteet kestävän kehityksen ehdot täyttävälle resurssien hankinnalle ja käytölle ottaen huomioon luonnon monimuotoisuuden sekä tulojen reilun jakautumisen.

Tietenkin luotamme edullisuusvertailun perusteella saavamme raaka-aineemme kilpailukykyiseen hintaan, mutta olemme vakuuttuneita siitä, että kohtuulliset korvaukset kehittävät pitkäaikaista ja luottavaa yhteistyötä kummankin osapuolen edun mukaisesti. Yhteistyösuhteen ansiosta molemmat osapuolet ovat vähemmän alttiita markkinoiden spekulatiivisille muutoksille. Parhaanlaatuisia materiaaleja pystytään kehittämään oppimalla asioita toisiltaan luottavan kumppanuuden ilmapiirissä, jolloin kumpikin osapuolet hyötyy hintojen vakaudesta, tasaisesta laadusta ja tietotaidon jakamisesta.

Löydä muuta

Viljelykulttuuri

Lääkekasvipuutarhat ovat kuuluneet olennaisina Weledan yrityskulttuuriin jo toiminnan aloitusvuodesta 1921 saakka. Lue lisää puutarhoistamme eri puolilla maailmaa

Puutarhamme

Raaka-aineesta tuotteeksi

Tislaamalla, uuttamalla tai potensoimalla: tuotteissamme käytetyistä luonnonraaka-aineista saadaan ihmisen tarpeisiin sopivia vain asianmukaisilla käsittelyillä.

Tuotanto

NaTrue ja muut laatutunnukset

Luonnonkosmetiikka ei aina ole luonnollista kosmetiikkaa. NaTrue on ensimmäinen kansainvälisesti tunnustettu luonnonkosmetiikan laatumerkki, joka tuo selvyyttä nimikeviidakkoon.

Sertifioinnit ja merkinnät

Laatua joka vaiheessa

Weledan luonnonkosmetiikka edustaa vahvaa välittämistä ja laatua, joka taataan aina raaka-ainehankinnoista tuotantoon, pakkauksiin ja valmiiden tuotteiden toimitukseen asti.

Laatulupaus