Kehäkukka

Schwäbisch Gmünd, Saksa
Map of Germany - Calendula Raw Material

Säteilevä, lempeä kukka, jota käytetään vammojen ja tulehdusten hoidossa

Weledan biodynaamisessa lääkekaapissa kehäkukka on avainasemassa. Vauvan ihonhoitoon kehitetty Calendula Baby Care -sarja on vain yksi esimerkki tämän rauhoittavan ja hyödyllisen kasvin käyttömahdollisuuksista. Moniakaan kosmetiikka- ja lääketuotteitamme ei voitaisi valmistaa ilman arvokkaita kehäkukkauutteita. Kasvia viljellään ja käsitellään tuoreeltaan pääasiallisesti Euroopan suurimmassa biodynaamisessa lääkekasvipuutarhassa, kotikonnuillamme Schwäbisch Gmündissä, Etelä-Saksassa.

 

Vuosittain kesä-heinäkuussa lääkekasvipuutarhamme alkaa kukoistaa: kehäkukka valaisee maiseman sadoillatuhansilla hehkuvanoransseilla kukillaan, jotka kattavat hehtaarin kokoisen alueen. Noin kolme tonnia kukkia poimitaan käsin, minkä jälkeen kerätään yli 14 tonnia lehtiä ja varsia. Niitä käytetään tinktuuroiden ja yrttiuutteiden perustaksi lähes 30:ssä Weledan lääke- ja luonnonkosmetiikkatuotteessa.

Maiseman valaisija

Kehäkukka on yksi monipuolisimmista ja tehokkaimmista lääkekasveista ihon luonnolliseen terveydenhoitoon. Sen sisältää runsaasti arvokkaita ravintoaineita, kuten karotenoideja, flavonoideja ja triterpeenisaponiineja, jotka ovat erittäin hyödyllisiä haavojen hoidossa. Kehäkukkauutteet edistävät vaurioituneen ihon uusiutumista ja voivat rauhoittaa myös ientulehdusta sekä vilustumiseen liittyviä tulehduksia.

Laaduntarkkailu poimittaessa

Weleda harjoittaa biodynaamista kasvinviljelyä, jonka yksi perusperiaate on ajatus kaiken kiertokulusta. Sen mukaan eloperäiset jätteet ovat täysin kierrätettäviä ja pitävät yllä maaperän kasvuvoimaa. Koska keinotekoisia lannoitteita ja torjunta-aineita ei käytetä, tarvitaan yleensä paljon ruumiillista työtä. Maata on esimerkiksi käännettävä säännöllisesti, jotta se pysyy kuohkeana ja kehäkukka pystyy imemään siitä ravinteita. Jopa kukat on kerättävä käsin, mutta toisaalta tällaisen korjuumenetelmän ansiosta sadon laatu on parempi, koska puutarhurit voivat tarkkailla laatua poimiessaan. Tuoreus on myös taattu, koska kukat viedään välittömästi käsittelylaitokseen, joka sijaitsee peltojen vieressä.

 

Tutustu muihin projekteihin

Ainesosa

Kehäkukkakasviuute

Calendula Officinalis Extract

Kehäkukan maanpäällisistä osista saatu uute on väriltään kellan- tai ruskeanvihreää. Se sisältää erilaisia karotenoideja, flavonoideja ja saponiineja. Kehäkukkauute tasapainottaa ja edistää ihon uusiutumista.