Luomuruusuöljy

Dadès Valley, Morocco
Map of Morocco - Wild Rose

Taianomaista tuoksua miljoonista kukista

Damaskonruusun vieno tuoksu antaa Weledan Wild Rose -sarjan tuotteille niiden tunnusomaisen samettisuuden. Muinaisina aikoina ruusuöljy maksoi painonsa verran kultaa, ja itämaiden valtiaat arvostivat ruusunkukkien eteerisiä aineita niin että maksoivat tästä lumoavasta tuoksusta lähes mitä tahansa.

 

Kolme miljoonaa käsin poimittua kukkaa

Kukan arvo perustuu paitsi hienostuneeseen tuoksuun myös työhön, jota sen valmistaminen edellyttää. Kolme miljoonaa ruusunkukkaa on kerättävä käsin, jotta saataisiin yksi litra eteeristä öljyä, ja prosessi on yhä nykyäänkin vaativa. Weleda on käynnistänyt uraauurtavan luomuruusuprojektin Turkissa Ispartan maakunnan tasangoilla yhdessä paikallisen tislaajan kanssa. Projektia varten 300 viljelijää siirtyi kasvattamaan ruusuja kestävän kehityksen menetelmin. Arvokasta tuoksua tuotetaan täällä luonnonmukaisesti ylläpitäen Weledan korkeita laatuvaatimuksia.

 

Kukanpoimijat käyvät pensaat läpi joka aamu toukokuusta kesäkuuhun keräten koreihinsa vain parhaat, kunnolla auenneet kukat. Tämän jälkeen päivän sato siirretään erityisesti merkittyihin säkkeihin ja kuljetetaan tislaamoon ennen puolta päivää. Tuotteiden valmistusketjun läpinäkyvyys ja jäljitettävyys taataan tästä alkuvaiheesta viimeiseen jalostusvaiheeseen asti. Ruusutisle pullotetaan erikseen merkittyihin säiliöihin ja lähetetään huolellisen tarkastuksen ja laadunvalvonnan jälkeen Weledan oman tuotantolaitoksen laboratorioon.

 

Kestävää kehitystä luonnonmukaisesti

Reilu kauppa ja luomulaatu ovat Weledan hankintastrategian kulmakivet yrityksemme luonteen mukaisesti. Weledan ja turkkilaisen ruusutislaamon välinen yhteistyö on hyvä esimerkki kestävää kehitystä edistävien ja ekologisten menetelmien käytöstä. Weleda takaa ostavansa ruusuöljyä ja saa vastineeksi luotettavasti ensiluokkaista tuotetta. Vakaa kumppanuus on kukoistanut vuodesta 2001 alkaen, mistä kertoo erehtymättömästi Wild Rose -tuotesarjan kasvo- ja vartalonhoitotuotteiden hurmaava tuoksu.

 

Ainesosa

Damaskonruusuöljy

Rosa Damascena Flower Oil

Damaskonruusuöljy on ruusun terälehdistä saatava eteerinen öljy. Sitä käytetään hajusteena muiden luonnollisten eteeristen öljyjen tavoin.