Luomuseesami

Jalisco, Mexiko
Map of Mexico - Sesame

Ylläpitää ihon kosteus- ja rasvatasapainoa, ehkäisee ihon kuivumista

Suurin osa luomuseesamiöljystämme on peräisin Etelä-Meksikosta, missä olemme solmineet pitkäaikaisen kumppanuuden paikallisen perheyrityksen, Sesajalin, kanssa. Tämä kumppanuus on erinomainen esimerkki siitä, kuinka ympäristö ja kaikki tuotantoon osallistuvat hyötyvät kestävän kehityksen ehtojen mukaisesta liiketoiminnasta. Yli 200 viljelijää tuottaa ensiluokkaista seesamia runsaan 500 hehtaarin alueella maantieteellisesti vaihtelevassa meksikolaisessa Jaliscon osavaltiossa.

Yhteistyökumppani

Weledan ja Sesajalin kumppanuudessa on keskeistä noudattaa Weledan tiukkoja ympäristönsuojeluperiaatteita, täyttää asiakkaiden laatuvaatimukset ja kohentaa paikallisten viljelijöiden elämänlaatua. Sesajalilla työskentelevät viljelijät kasvattavat seesamia luonnonmukaisissa olosuhteissa, ja sato jalostetaan välittömästi Sesajalin omassa öljynpuristamossa. Seesaminviljelijöillä on keskitasoa paremmat palkat, joten seesamisato tarjoaa hyvää lisäansiota, vaikka viljelijät työskentelevät myös banaani-, ananas- ja papaijaviljelmillä. Luotettava kumppanuus merkitsee viljelijöille turvallista tulevaisuutta ja ehkäisee heidän ajautumistaan suurkaupunkien slummeihin. Raaka-aineiden parissa työskentely ei kuitenkaan ole yksinkertaista. Meille on tärkeintä olla huolellisia raaka-aineiden hankinnassa ja jalostuksessa, ja koko hankintaketjun aina viljelystä pakkaamiseen on oltava täysin jäljitettävissä. Sadonkorjuussa luonnonmukaisesti viljellyt seesaminsiemenet saavat jo pellolla viljelijöiltä merkinnän ’Organico Ajonjoli’ erotukseksi tavanomaisista. Luomulaatuiset seesaminsiemenet saapuvat siis Guadalajaran öljynpuristamolle selkeästi merkittyinä, jolloin niiden laatu ei pääse sekaannusten takia huononemaan varastointivaiheessa.

Image of Sesame Mexico - 2258

Sadonkorjuu

Seesamia kerätään enimmäkseen käsin. Neljästä kuuteen viljelijää pystyy päivässä keräämään sadon noin 40 aarin alalta. Sadonkorjuu on työlästä, joten yksi päähaasteistamme onkin tehostaa tuotantoa ja kasvattaa viljelijöiden saamia tuloja. Siksi korjuuta helpottamaan hankittiin vuonna 2009 uusia ajoneuvoja. Sesajal työllistää myös kaksi agronomia, jotka osallistuvat viljelyyn ja neuvovat keinoja sadon lisäämiseen. Maaperän laatua parannetaan, seesamin rinnalla kasvatetaan muita kasveja ja pellot lannoitetaan kompostilla. Tällä hetkellä sato korjataan kerran vuodessa, mutta pitkäaikaisena tavoitteena on saada myös toinen sato helmikuusta toukokuuhun kestävän kuivan kauden aikana.

Ainesosa

Image of Sesamum Indicum - Ingredients

Seesamiöljy

Sesamum Indicum Seed Oil

Seesamiöljy soveltuu erittäin hyvin hierontaöljyksi. Sitä käytetään myös kalpean, väsyneen, kuivan ja ikääntyvän ihon hoitotuotteissa sekä hiuksia selvittävissä hoitotuotteissa. Se on hyvin antioksidatiivinen, ihoa hoitava ja ihanteellinen öljypohjana muille ihoa hoitaville aineille. Se sisältää runsaasti tyydyttymättömiä rasvahappoja, kuten oleiini- ja linoleenihappoa, sekä kasvisteroleja ja E-vitamiinia (etenkin gamma-tokoferolia).