Manteliöljy

Alicante, Espanja
Image of Almond Spain - Almond

Yksi miedoimmista ja arvokkaimmista öljyistä herkälle iholle

Manteliöljy hoitaa mitä hellävaraisimmin herkkää, kuivaa tai ärtynyttä ihoa, oli sitten kyse vauvan ihosta tai kasvojen kosteutuksesta aikuisilla. Weledassa on viime vuosina havaittu, että herkän ihon tuotteiden kysyntä on kasvanut, sillä nykyinen elämäntapamme ja saastuminen aiheuttavat herkistymistä. Voidaksemme vastata tähän tarpeeseen on ensiarvoisen tärkeää, että käyttämämme manteliöljy on korkealaatuista.

 

 

Weleda tekee yhteistyötä Espanjassa Valencian alueella toimivan Manan-osuuskunnan kanssa, joka tuottaa meille luotettavasti tarvitsemiamme luonnonmukaisesti kasvatettuja manteleita. Alicanten lähellä sijaitsevilla kukkuloilla sata mantelinviljelijää hoitaa yhtä Euroopan suurimmista mantelinviljelyalueista. Weledan ja Mananin kukoistava kumppanuus perustuu yhteiseen kestävän kehityksen ja ympäristönsuojelun filosofiaan. Se ilmenee yksinkertaisissa asioissa kuten taloudellisessa veden käytössä koko 6 000 hehtaarin alueella. Viljelijät säästävät tarkoituksella vettä, joka on Espanjassa kallista, koska ylikastelu voi vähitellen aiheuttaa maaperän liikasuolaisuutta, eroosiota ja köyhtymistä.

Sitoutuminen kestävään kehitykseen

Veden käyttöä vähentämällä viljelijät osoittavat ajattelevansa viisaasti myös tulevaisuutta, mutta tällä on hintansa. Tämän ympäristötietoisen viljelijäryhmän tuotto on noin 500 kiloa kerättyjä manteleita hehtaarilta, mikä on vain kymmenesosa Kalifornian tehoviljelymenetelmillä saadusta sadosta. Weleda haluaa tukea sitoutumista kestävään kehitykseen, ja asiakasyrityksenä sen on siksi huolehdittava, että vähäisemmän tuotannon vastapainoksi tuottajille maksetaan kohtuullisesti, eli parempaa hintaa kuin tehoviljellyistä manteleista.

Sadonkorjuu kukkulaisessa maastossa vaatii tekijöiltään tiivistä yhteistyötä. Verkoin ja seipäin varustautuneet kokeneet työntekijät keräävät yhden puun hedelmät noin kymmenessä minuutissa. Mantelien kerääminen ei ole niin helppoa kuin miltä se näyttää. Manteleita notkuvat verkot ovat painavia, ja tuntikausien kumartelu, taivuttelu ja kurkottelu on fyysisesti erittäin vaativaa. Mutta viljelijät ovat hyvin motivoituneita Weledan tarjoaman pitkäaikaisen kumppanuuden ansiosta, ja heille on kunnia-asia tuottaa laadukkaita manteleita ja käsitellä niitä oikein kuivaamalla sato nopeasti ja huolellisesti korjuun jälkeen.

Hellävarainen jalostus


Ensimmäisessä jalostusvaiheessa aikana erikoiskoneet poistavat hedelmästä vihreän, vielä pehmeän kuoren. Sitten makeat mantelit avataan, jotta arvokas ydin saadaan esille. Suurin osa Manan-osuuskunnan sadosta myydään ensiluokkaisina luomumanteleina syötäväksi, mutta noin neljännes sadosta kulkee hellävaraiseen kylmäpuristukseen ja suodatukseen öljynpuristamossa. Sitten kysytty öljy puhdistetaan, ja se saa luonnonmukaisuutta osoittavan sertifioinnin ennen lähettämistään Weledan tuotantolaitoksiin Sveitsiin, Saksaan ja Ranskaan, missä se tiukkojen laatutarkastusten jälkeen jalostetaan osaksi Weledan hellävaraisimpia hoitotuotteita.

 

Tutustu muihin projekteihin

Ainesosa

Manteliöljy

Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil

Hieno, kevyt manteliöljy on erittäin ihoystävällistä ja ihanteellista herkälle, karhealle, hilsehtivälle ja kuivalle iholle. Manteliöljy sopii erinomaisesti vauvojen ja pienten lasten ihonhoitoon. Se sisältää runsaasti tyydyttymättömiä rasvahappoja, kuten oleiini- ja linoleenihappoa.