Rosmariini

Ademuz, Espanja
Map of Spain - Rosemary

Vanha kasvi, joka herättää sisäisen voiman ja virkistää

Rosmariini kestää kuumuutta ja kylmyyttä, ja sen tuoksu vahvistaa ihmisen sisäisiä voimavaroja, vähentää väsymystä ja virkistää mieltä. Rosmariiniöljyä käytetään monissa Weledan vartalon- ja hiustenhoitotuotteissa sekä lääkkeissä.


Ademuzin kylän ympäristö Espanjassa on ilmastoltaan täydellinen rosmariinin, laventelin ja muiden aromaattisten kasvien viljelyyn. Talvella on kylmää, kesällä kuumaa ja kuivaa. Täällä Blas Aparicio johtaa Ecoaromuz-nimistä yritystä, joka on erikoistunut aromaattisten kasvien luonnonmukaiseen viljelyyn sekä sertifioituun luonnonvaraisen rosmariinin keruuseen. Yritys tuottaa Weledalle eteerisiä öljyjä omassa kuivaus- ja tislauslaitoksessaan syrjäisessä vuoristolaaksossa noin kahdeksan kilometrin päässä kylästä.

Täydelliset ilmasto-olosuhteet

Kesän kasvukuukausina Blas Aparicio kuljettaa 800 kiloa luonnosta kerättyjä lehtiä ja oksia käsittelylaitokseen, jossa hän tyhjentää koko kuorman höyrykattilaan. Noin tuntia myöhemmin rosmariini tuoksuu kaikkialla, kun eteerinen öljy erottuu tislattaessa höyrystä. 800 kilosta oksia saadaan neljä kiloa rosmariiniöljyä, jota Weleda tarvitsee vuosittain noin 5‒6 tonnia. Ecoaromuz toimittaa siitä valtaosan, ja Weleda on ryhtynyt yrityksen pitkäaikaiseksi kumppaniksi tukeakseen sen kehitystä ja saadakseen luotettavasti tarvittavat määrät öljyä. Weleda varmisti rahoituksellaan ensimmäisen toimituserän ja toisen tislaamon rakentamisen.

 

Ylätasangolla puolen tunnin ajomatkan päässä Ademuzin kylästä sijaitsee 485 hehtaarin laajuinen sertifioitu luonnonvaraisten kasvien keräilyalue, jolla työskentelee kolme kerääjää. Alue on valtava, on kuuma, taivas on sininen ja ilma kirkas. Työntekijät keräävät rosmariinia nopeasti. Sähkösahalla katkaistaan vanhoja oksia, jotka sitten kerätään käsin. Nuorempia kasveja, jotka eivät ole muuttuneet vielä puiseviksi, kerätään käsin oksasaksilla. Yhdeltä hehtaarilta saadaan noin 50 kiloa eteeristä öljyä.

Sataprosenttisen luotettavaa

Ostettaessa rosmariiniöljyä avoimilta markkinoilta ei voida koskaan olla täysin varmoja tuotteen puhtaudesta. Laatuvaatimuksemme ovat korkeat, ja luotamme pitkäaikaisiin kumppaneihimme. Voimme luottaa viljelyn luonnonmukaisuuteen ja siihen, että öljy on tuotettu yhdessä tietyssä paikassa. Tällaisten kumppanuuksien avulla Weleda voi tukea kestävän kehityksen mukaista toimintaa sekä edistää sen arvostamista aiempaa laajemmin.

Tutustu muihin projekteihin

Ainesosa

Rosmariiniöljy

Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Oil

Rosmariiniöljy on rosmariinikasvin varvuista ja kukkivista latvoista saatavaa eteeristä öljyä. Sitä käytetään hajusteena muiden luonnollisten eteeristen öljyjen tavoin.