OSALLISTU LUPAUKSEEMME

Kohtele maaperämme kuten kohtelet omaa ihoasi.

Kuten ihomme, maapallo on elävä ekosysteemi, joka hengittää. Kolmasosa maailman maaperästä on kuitenkin pilaantunut, mikä uhkaa eläinten ja kasvien elinympäristöjä ja lisää kasvihuonekaasupäästöjä. Weleda on yli sadan vuoden ajan noudattanut luonnollisia ja ympäristöystävällisiä viljelymenetelmiä, joita käytetään ikonisten tuotteidemme valmistuksessa. Pidämme maaperän terveenä ja hedelmällisenä tekemällä työtä biodynaamisen maaperän parissa ja tekemällä yhteistyötä uudistavien maataloushankkeiden kanssa ympäri maailmaa. Sitoutumisemme terveeseen maaperään on kaikkien raaka-ainelähteidemme ydin, koska se on avain kukoistavaan ekosysteemiin. Ilman tervettä maaperää emme voi käsitellä luonnon nykyistä kriisiä.

OSALLISTU LUPAUKSEEMME #SaveEarthsSkin

Weleda yhdessä DIRT charity sekä Arizona Muse:n kanssa, on aloittamassa missiota, jonka tavoitteena on pelastaa maapallon ”iho”.

”Weledan Save Earth's Skin-kampanjassa on kyse maapallosta huolehtimisesta, samalla tavalla kuten huolehdimme omasta ihostammekin – ilman vahvoja kemikaaleja. Voimme kaikki tehdä osamme kohdellaksemme planeettaamme sen ansaitsemalla kunnioituksella."

Arizona Muse - malli, ympäristönsuojelija ja DIRT:n perustaja.

Kaikki alkaa meistä!

Yksinkertaisilla keinoilla pääset pitkälle ja vinkkiemme avulla voit edistää terveellisempää maaperää.

Vinkki 1: Etsi kolmannen osapuolen sertifikaatteja ja ole tietoinen viherpesusta.

Varmistaaksesi, että tuote todella vastaa lupauksiaan, etsi sertifikaatteja ja kolmannen osapuolen standardeja, joilla on riippumattomat testaustoimenpiteet. Weledan kanssa voit luottaa siihen, että tuotteet on valmistettu maaperää ja luonnon monimuotoisuutta kunnioittaen.

Vinkki 2: Ruokien ja juomien tietoinen kulutus

Luomu- ja biodynaamisten ruokien ja juomien ostaminen tarkoittaa, että maatalous pidättäytyy kemiallisten torjunta-aineiden ja synteettisten mineraalilannoitteiden käytöstä. Tämä puolestaan hyödyttää maaperää, kasveja ja eläinten elinympäristöjä.

Vinkki 3: Erilaisia vinkkejä puutarhaan tai parvekkeelle

Istuta kukkia, jotka hyödyttävät tärkeitä pölyttäjiämme, mehiläisiä, kimalaisia ja perhosia. Jos sinulla on puutarha, vältä nurmikon leikkaamista liian lyhyeksi, pidempi nurmikko luo elinympäristön pienille eliöille. Anna luonnonkukkien ja kasvien kasvaa vapaasti, sillä on suuri merkitys villieläimille. Muista, että leikattua ruohoa voidaan käyttää kukkapenkeissäsi antamaan madoille ruokaa ja maaperälle uutta ravintoa.

Vinkki 4: Turvevapaa kompostointi

Olipa sinulla oma puutarha, parveke tai sisäkasvit, komposti ruokkii maaperää ja pitää sen terveenä ja toimivana. Varmista, että käyttämäsi komposti on turvevapaa.

Tukemalla Weledaa, toimimme yhdessä kohti tervettä maaperää.

Tukemalla Weledaa, toimimme yhdessä kohti tervettä maaperää.

 • 80 % kaikista kasviperäisistä ainesosista on luomua.

 • 40 % kasviperäisistä ainesosistamme on biodynaamisia vuoteen 2025 mennessä.

 • Weledan puutarhat ovat viljeltyjä ja perustuvat biodynaamisiin periaatteisiin.

 • Kestävä toimitusketju on UEBT:n "Sourcing with Respect" -sertifioima.

 • Kompostoimalla hiilidioksidia sitoutuu enemmän kuin sitä vapautuu.

 • Uudistavan maatalouden kumppanuussuhteemme kasvavat 50:stä 60:een vuoteen 2025 mennessä.

 • Yrityksemme jalanjälki on hiilineutraalia (GHG Protocol Scope 1 & 2).

 • B-Corp-sertifioituna työskentelemme aktiivisesti kestävän talouden puolesta.

Uskomme, että iho ja maaperä ansaitsevat yhtä paljon suojelemista ja huolehtimista.

Tiesitkö, että?

Tiesitkö, että?

 • Kuten ihossamme, maaperässäkin on mikrobiomi (bakteerifloora).

 • Maaperässä on enemmän eliöitä kuin planeetalla on ihmisiä.

 • 50 % hiilidioksidista on sitoutunut maaperään. Maaperä toimii suurimpana hiilidioksidivarastona valtamerten jälkeen.

 • Joka minuutti 23 hehtaaria peltomaata menetetään maailmanlaajuisesti kuivuuden ja aavikoitumisen vuoksi.

 • Voi kestää jopa 2000 vuotta, ennen kuin kymmenen senttimetriä maaperää syntyy luonnollisesti.

YHDESSÄ TOIMIMISEN TÄRKEYS

Yhdessä Arizona Musen, DIRTin ja The Sustainable Soil Alliancen kanssa haluamme tiedottaa ja jakaa ymmärrystä terveen maaperän tärkeydestä. Weleda sijoittaa yhden prosentin liikevaihdostaan luonnon monimuotoisuuden, ilmaston ja maaperän suojeluun. Vuonna 2022 tuemme erilaisia uudistavan maatalouden hankkeita maailmanlaajuisesti 400 000 eurolla. Saksassa, Itävallassa ja Sveitsissä tuemme Swiss Organic Foundation’s Soil Fertility-rahastoa mikä auttaa maanviljelijöitä viljelemään yli miljoona neliömetriä maata luonnonmukaisesti. Australiassa tuemme Carbon8-järjestöä, joka tukee viljelijöitä, jotka työskentelevät uudistavalla tavalla ja varmistavat, että ilmakehän hiilidioksidi sitoutuu hiileksi maaperään. Ranskassa autamme La Sauge -järjestöä ylläpitämään ekologista yhteisöpuutarhaa Pariisissa. Lisäaloitteet Espanjassa, Tšekin tasavallassa, Italiassa, Englannissa ja Etelä-Koreassa voivat edistää ekologista muutosta avullamme. Maaperän suojelu on yhteinen tehtävämme!