Weledalle on myönnetty UEBT-sertifikaatti eettisistä raaka-aineiden hankintamenetelmistään.

Weleda on yksi maailman kahdesta kauneustuotemerkeistä, jolle UEBT-sertifikaatti on myönnetty eettisistä raaka-aineiden hankintamenetelmistään. UEBT (Union for Ethical Biotrade) on voittoa tavoittelematon yhdistys, jonka uuden sertifikaatin tarkoitus on edistää luonnon monipuolisuuden säilymistä tukemalla aidosti vastuullista yritystoimintaa. Sertifikaattimerkintä tulee Weledan pakkauksiin vuoden 2019 aikana.

UEBT-sertifikaatti auttaa kuluttajia kertomalla että, he ostavat tuotteita yritykseltä joka kunnioittaa ihmisiä ja biologista monimuotoisuutta.

Weledalla on vastuu ympäristöstä missä se toimii ja vastuu myös ihmisistä jotka ovat mukana tuottamassa Weledan tuotteita.
 

Bas Schneiders, Weledan Head of International Strategic sourcing, kommentoi:
“Sertifioinnilla otamme seuravan askeleen, luomme merkittävän vaikutuksen viljelijöille, keräilijöille ja tuottajille jotka työskentelevät meille”.

Saadakseen UEBT-sertifioinnin, UEBT tarkastaa tuotemerkin koko hankinta- ja tuotantomenetelmää. Yksi osa prosessia on vahvistaa että tuotemerkki on sisällyttänyt UEBT- standardien vaatimukset sen luonnollisten raaka-aineiden hankinta- ja käsittelyjärjestelmiin. Toinen osa sertifioinnin vaatimuksista koskee hankintamenettelyjä, sertifioitujen yritysten on varmistettava että he ovat toteuttaneet luonnollisten ainesosien sertifiointivaatimuksia läpi koko hankinta- ja toimitusketjun. UEBT sertifikaattimerkintä tulee Weledan pakkauksiin ensi vuoden puolella.
“Viime vuosien aikana olemme saaneet lukuisia palkintoja pyrkimyksissämme saavuttaa  kestävää kehitystä toimitusketjuissamme” Annette Piperidis, Manager of Sustainable Sourcing Weledalla. ”Kestävyys ei ole pelkkä tavoite meille, vaan pikemmin prosessi jota pyrimme jatkuvasti optimoimaan, tämän vuoksi meille oli tärkeää viedä pyrkimyksemme seuraavalle tasolle ja vastata tuleviin haasteisiin.”

Rik Kutsch Lojenga, UEBT:n toiminnanjohtaja ja kansainvälinen asiantuntija luonnollisten ainesosien eettisessä hankinnassa lisäsi:
”Olemme ylpeitä että Weledalle on myönnetty UEBT-sertifikaatti eettisistä raaka-aineiden hankintamenetelmistään ja Weleda on yksi ensimmäisiä joukossa joka lisää UEBT – luottamusmerkin tuotteisiinsa. Kansainvälisesti tunnustetun standardimme sertifikaatti osoittaa yrityksen vakuuttavan asiakkailleen että raaka-aineiden hankintamenetelmässä biologinen monimuotoisuus säilyy ja raaka-aineet hankitaan kestävästi sekä kaikkia toimitusketjun yhteistyökumppania kohdellaan tasapuolisesti ja heille maksetaan oikeudenmukaisesti”

Jayn Sternland, Weleda UK:n toimitusjohtaja lisäsi:
"Weleda on ollut kestävien liiketoimintakäytäntöjen edelläkävijä ja Steinerin lähestymistapa innoittaa uuden sukupolven vihreitä yrittäjiä. Weledalla uskomme että arvoja on jaettava koko toimitusketjussa, muuten luodaan voittajia ja häviäjiä ja järjestelmä epäonnistuu. Aidosti kestävä liiketoimintatapa vaatii visiota, omistautumista ja päivittäistä sitoutumista jokaiselta liiketoiminnassa". 

Mitkä periaatteet ohjaavat liiketoimintaamme?

Weleda on äsken julkistanut vuosittaisen Kestävän Kehityksen raportin joka kertoo sitoutumisemme kestävään kehitykseen. Alla muutama esimerkki viimeisimmistä päivityksistä:

 • Weleda koostuu 20:stä yrityksistä, yli 50:ssä maissa,5:llä mantereella
 • Weleda hallinnoi noin 248 neliökilometriä ekologisesti maailmanlaajuisesti – vastaa  noin 35 000 jalkapallokenttää.
 • Weledalla on suurin lääkekasvipuutarha Euroopassa, yli 1000 eri kasvilajiketta 23 hehtaarilla, noin 50 eri lintulajeja, ja yli 30 eri luonnonvaraisten mehiläisten lajeja
 • Yli 120 kasvia käytetään Weledan kasviuutteissa
 • 30 tonnia tuoreita arnikki kukkia tuottaa 5 tonnia kuivia kukkia, kukista uutettu arnikki-öljy käytetään Weledan Arnica Massage Oil ja Stretch Marka massage oil tuotteissa.
 • Weleda on yksi maailman suurimmista ekologisten raaka-aineiden ostajista
 • Yli 1000 luonnollista ainesosaa käytetään Weledan tuotteissa joka vuosi
 • Noin 81% Weledan kasvi-ainesosista ovat ekologisia (yli 2000 tonnia)
 • Weledalla on yli 50 pitkäaikaisia ekologisia viljely yhteistyökumppania  ympäri maailmaa
 • Weleda tuottaa yli 120 luonnonkosmetiikka tuotetta ja yli 1000 lääkettä
 • Weleda työllistää yli 2440 ihmistä ympäri maailmaa
 • 57% yrityksen päällikkötehtävissä olevat henkilöt ovat naisia
 • 97% yrityksen sähkön käytöstä Weledan tuotantolaitoksessa tulee uusiutuvasta energiasta ja osuus kasvaa vuosi vuodelta
 • Noin 98% tuotantoprosessin jätteistä käytetään uudelleen – kompostoidaan, otetaan uusiokäyttöön, kierrätetään tai otetaan talteen (lämmöntalteenotto sisältyy)
 • 85% Weledan 100% kierrättävistä lasipakkauksista tulee kierrätetystä lasista – korkein mahdollinen osuus
 • Weledan tuotekartongit painetaan nykyään mineraali-öljyttömillä painoväreillä
 • 250 000 vähemmän pakkausselotsuksia painettiin kun vaihdettiin uusiin peel-back etiketteihin vartaloöljytuotteissa.
 • Pakkaus intensiteetti (tuotepakkauksen paino suhteessa lopputuotteen painoon) on parannettu 3,8% kierrätysmateriaalien määrä kasvanut 3%
 • Energia intensiteetti vähennetty 4,5% lähinnä parantuneen tehokkuuden vuoksi
 • Tuotannon jäte intensiteetti parannettu 8,3%, kun jätteiden määrä vähennettiin kaikissa Weleda yrityksissä 26% tonnia, vaikka tuotantovolyymi kasvoi 7 %
 • 4 tonnia materiaalia säästettiin 2017 optimoimalla Weledan alumiinituubien kierrekorkkien paino

Eettiset hankinta sitoumuksemme