Weleda nyt

Weleda France, Huningue

Weleda on alansa edelläkävijä ja maailman johtava kokonaisvaltaisen luonnonkosmetiikan ja antroposofisten lääkkeiden valmistaja, jonka tuotteet parantavat sekä lisäävät ihmisten hyvinvointia ja elinvoimaa.

Weledalla on kolme lähellä toisiaan sijaitsevaa toimipistettä. Pääkonttorimme sijaitsee Sveitsin Arlesheimissa vain muutaman kilometrin päässä Weledan Ranskan Huninguessa sijaitsevasta toimipisteestä. Tuotantoyksikkömme sijaitsee Saksan Schwäbisch Gmündissä lähellä Stuttgartia vain 250 kilometriä koilliseen edellä mainituista.

Näiden kolmen toimipisteen kautta kulkee suurin osa luonnollisesti, kestävän kehityksen ehdoin tuotetuista tuhannesta raaka-aineesta, kun niitä jalostetaan Weledan tuotteita varten. Täällä myös valmistetaan yli sataa luonnonkosmetiikkatuotetta, kymmentä ravintoainetta ja noin kahtatuhattaviittäsataa lääkettä.

Korkeat vaatimukset, korkea laatu

Korkeimmat laatuvaatimukset ja resurssien huolellinen käyttö kulkevat käsi kädessä, kun valmistamme tuotteitamme. Noin 78 prosenttia raaka-aineista on peräisin luonnonmukaisesta tai biodynaamisesta viljelystä sekä valvotusta luonnonvaraisten kasvien keruusta. Kaikissa tuotteissa käytetään pelkästään luonnollisia aineita, ja keinotekoisia säilöntäaineita ja väriaineita vältetään johdonmukaisesti. Weledan laatua, luottamusta ja kestävän kehityksen ehtoja noudattavaa liiketoiminnan kehittämistä koskeva maine on moitteeton.

Yhtiön rakenne

Weledalla on 19 pääosakasta, ja yritys työllistää noin 2000 henkilöä eri puolilla maailmaa. Noin 40 prosenttia pääomasta ja noin 80 prosenttia Weleda AG:n äänivallasta ovat kahden pääosakkaan, General Anthroposophical Societyn (AAG, Dornach, Sveitsi) ja Arlesheim Clinic -klinikan (KA, Arlesheim, Sveitsi), entisen Ita Wegman Klinik AG:n hallussa. Institutionaaliset sijoittajat omistavat rekisteröityjen osakkeiden loppuosan ja äänioikeudettomat osakkuustodistukset. Vain AAG:n jäsenet voivat rekisteröityä osakasluetteloon. Myyntiä Weledalla on yli 50 maassa kaikissa maanosissa.

Kestävää kehitystä alusta asti

Yrityksen vuonna 1921 tapahtuneesta perustamisesta alkaen Weleda on toiminut sosiaalisesti ja sekä taloudellisesti että ympäristön kannalta vastuullisesti kaikessa liiketoiminnassaan (linkki Kestävä kehitys -aihetta käsitteleville sivuille) raaka-aineiden hankinnasta kosmeettisten ja farmaseuttisten tuotteiden valmistukseen, pakkaamiseen ja toimitukseen.

Weleda myös kasvattaa lääkekasveja, ja sillä on oma tinktuurantuotantolaitos, missä raaka-aineiden jalostamista jatketaan tislaamalla, uuttamalla tai potensoimalla. Vaikka osa menetelmistämme on muuttunut ajan myötä, olemme aina olleet uskollisia itsellemme, perustajillemme ja arvoillemme. Sosiaalisesti, ympäristön kannalta ja taloudellisesti olemme toimineet samojen periaatteiden mukaisesti perustamisesta alkaen. Uskomme todella, että johdonmukaisuus muuttaa maailmaa positiivisesti.

Löydä muuta

Vahva sitoutuneisuus

Perinteet ja innovaatiot ovat Weledalle yhtä tärkeitä. Ne ovat perusta ympäristöllisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestävälle kehitykselle, johon olemme pitkäkestoisesti sitoutuneet.

Weledan sitoutuminen kestävään kehitykseen

Vahva ydin

Weleda kannattaa nykyäänkin uskollisesti perustajiensa vahvoja henkisiä periaatteita, joiden vaikutukset heijastuvat koko yritykseen.

Lue lisää Weledan historia