Oskar Schmiedel

Itsevarma mies, joka käynnisti antroposofisten lääkkeiden ja kosmetiikan tuotannon

Tohtori Oskar Schmiedel (30.10.1887 − 27.12.1959) oli apteekkari, antroposofi, terapeutti, goetheläinen tiedemies ja teosofi. Hän opiskeli kemiaa Münchenin yliopistossa ja liittyi sitten teosofiseen seuraan. Osallistuttuaan Rudolf Steinerin luennolle vuonna 1907 hänestä tuli Steinerin henkilökohtainen oppilas, ja 1912 hän perusti kemiallis-teosofisen laboratorion, jossa tutkittiin kasvivärejä antroposofisin menetelmin. Hän perusti oman laboratorionsa 1913 tuottaakseen pääasiassa kosmetiikkatuotteita.     

 

Ensimmäisten antroposofisten lääkkeiden valmistus

Pian tämän jälkeen Rudolf Steiner pyysi Schmiedeliä siirtämään laboratorionsa Dornachiin. Työmaalla sijaitsevasta alkukantaisesta vajasta käsin hän auttoi ensimmäisen Goetheanumin koristelussa, mutta samaan aikaan hän oli jo aloittanut omien antroposofisten lääkkeidensä valmistamisen. Intensiivinen lääkkeiden tuotanto alkoi 1919, aluksi tohtori Ita Wegmanin ja myöhemmin tohtori Ludwig Nollin (1872−1930) avulla, joiden kanssa hän loi kokonaisen ravintolisien sarjan. 

Weledan johtaja 35 vuoden ajan

Vuonna 1922 Schmiedel otti vastuulleen Weledan tutkimus- ja valmistusosaston ja 1924 hänestä tuli koko yrityksen johtaja. Tässä tehtävässä hän oli elämänsä loppuun asti.

Oskar Schmiedel tunnetaan vielä tänäkin päivänä esimerkillisenä lääkealan edelläkävijänä. Hän perusti antroposofisen laboratorion ja aloitti kosmetiikka- ja lääketuotteiden tuotannon. Hän myös pyysi Rudolf Steineria pitämään lääketieteellisiä kursseja lääkäreille. Tämä jos mikä sai yhä useammat kiinnostumaan antroposofisesta lääketieteestä. 

 

Löydä muuta

Maailmanlaajuinen oppijärjestelmä

Antroposofian perusti filosofi ja luonnontieteilijä Rudolf Steiner yhdessä samanhenkisten kollegojensa kanssa.

Antroposofia

Visionääri

Weledan henkinen ja filosofinen perustaja. Näkemys uudesta parantamistavasta oli hänen, alkaen konkreettisen parantumisen antropologisista edellytyksistä aina lääkkeiden tuotantoon.

Rudolf Steiner